![]() |
|
چکیده :
امروزه رسانه های آموزشی ، اعم از ساده و پیچیده به عنوان ابزاری برای تسهیل و تسریع در امر آموزش و یادگیری در نظام های آموزشی به کار می روند .
این وسایل و رسانه ها از حیث اینکه تئوری و عمل را با هم ترکیب کرده باعث ماندگاری یادگیری و تنوّع بخشی در کلاس درس می شوند ، حائز اهمیت اند .
با توجّه به پیشرفت های علمی و تکنولوژیکی در عصر حاضر فناوری آموزشی به عنوان یک رابطه توانسته نقش خود را به خوبی ایفا کند . بدیهی است که اگر معلمان مهارتهای لازم را برای کاربرد این وسایل داشته باشند . اثر بخشی و کارآیی این وسایل کمک آموزشی و رسانه ها بیشتر خواهد بود . پژوهش حاضر با هدف آشنایی با تأثیر فناوری آموزشی در تدریس و یادگیری دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه در پنج فصل تهیه شده است . که در فصل اول باعنوان طرح تحقیق به کلیاتی درباره فناوری ، فناوری آموزشی ، فناوری تدریس ، اهمیت و ارزش تحقیق ، محدودیت های تحقیق تعاریف عملیاتی می پردازیم . در فصل دوم مطالبی درباره پیشینه تحقیق بیان می شود به این صورت که به چند مورد از پژوهش ها و تحقیقاتی که در داخل کشور انجام شده می پردازیم و بعد در ادبیات تحقیق به چند مورد از پژوهشهایی که در خارج از کشور انجام شده اشاره می شود . در فصل سوم به نوع تحقیق ، روش اجرای تحقیق و همچنین روش جمع آوری اطلاعات اشاره می شود . در فصل چهارم به تجزیه و تحلیل داده ها بوسیله جداول و نمودار ها می پردازیم و در فصل پنجم به نتایج حاصل از تحقیق بیان می شود و در خاتمه چند پیشنهاد و راه کار ارئه می شود .
اهمیت و ارزش تحقیق ( بیان مسئله ):
بررسی نگرش معلمان مدارس راهنمایی دخترانه در مورد تأثیر فناوری آموزشی بر میزان یادگیری دانش آموزان
تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات با آموزش و سیستم یادگیری ، یک فرآیند چند وجهی پیچیده است تنها امر مداوم و ثابت در این فرایند « تغییر » است . تغییر در دورنمای آموزش و تقاضا برای آموزش ، تغییر در فناوریها و موارد بالقوه آنها و در نهایت تغییر در پارامترهای لازم برای موفقیت است .
هر روز ما با فناوری جدیدی محور می شویم . با نرم افزارهای جدیدی هیجان زده می شویم و به کاربری جدیدی خیره می ماننیم اما نباید از مفاهیم ، مقصر ، معلم ، تدریس ، یادگیرنده و یادگیری غفلت کنیم .
تنها در صورتی ما قادر خواهیم بود که تفاوت واضح بین ابزار و اهداف ، بین وسائل و مقاصد ، بین لمس دگمه ها و لمس دستها و بین فناوریها و یادگیری را دریابیم که بدانیم موفق ترین فناوریها ، فناوریهایی هستند که مورد توجه قرار نمی گیرند . یا هر بار که تماس تلفنی برقرار می کنیم به معجزه تلفن توجه نمی کنیم .
بالاترین میزان موفقیت در امر استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در یادگیری زمانی حاصل می شود که از سردگمی و بهت زدگی در مورد فناوری اطلاعات و ارتباطات خارج شویم و ذهن و احساسات خود را با شگفتی های یادگیری متمرکز کنیم .
با توجه به اینکه فناوری اطلاعات با سرعتی بی سابقه در حال گسترش است بنابراین عرصه های تعلیم و تربیت هم باید همسو با تغییرات جهانی در جهت گسترش دانش و بینش دانش آموزان تلاش کند .چرا که دانش آموزان امروز هم باید همسو با جهانی شدن حرکت کنند تا از قافله علم و فناوری عقب نماند .
پس با توجه به تأثیرات فراوان فناوری های آموزشی در جریان تدریس و یادگیری حال این سئوال برای محقق مطرح می گردد که چرا رابطه ای بین فناوری آموزشی و میزان یادگیری دانش آموزان وجود دارد .
فهرست مطالب
چکیده تحقیق ۵
پیشگفتار ۷
فهرست جدول ۱۰-۹
فصل اول – طرح تحقیق ۱۱
مقدمه ۱۲
تعریف موضوع تحقیق ۱۰
اهمیت و ارزش تحقیق ۱۷-۱۳
اهداف تحقیق ۱۹
فرضیه های تحقیق ۲۰
روش تحقیق ومراحل اجرای آن ۲۱
محدودیتهای تحقیق ۲۲
تعریف واژه ها و اصطلاحات ۲۳
خلاصه ای از سایر فصول ۲۴
فصل دوم – سابقه موضوع تحقیق ۲۵
مقدمه ۲۶
الف – پیشینه تحقیق ۳۲-۲۷
ب – ادبیات تحقیق ۳۶-۳۳
فصل سوم – روش ومراحل اجرای تحقیق ۳۷
جامعه آماری و نحوه نمونه گیری ۳۸
روش جمع آوری اطلاعات ۳۸
روش آماری ۳۸
فصل چهارم – طبقه بندی و تجزیه و تحلیل یافته ها ۷۰-۴۱
فصل پنجم – نتایج پژوهش و پیشنهادات ۷۴-۷۲
فهرست منابع ۷۵