![]() |
|
بیان مساله جرایم اینترنتی:
توسعه روز افزون فناوری اطلاعات و ارتباطات و افزایش تعداد کاربران اینترنت باعث شده است استفاده از رایانه و اینترنت در مناسبات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… امروزه به یک ضرورت تبدیل شود.اینترنت توانسته است به عنوان ابزاری قدرتمند فوائد زیادی برای بشر امروز داشته باشد و امروزه بسیاری از خدمات از ارسال نامه های الکترونیکی گرفته تا بانکداری، تجارت و آموزش بصورت الکترونیکی و در بستر اینترنت انجام می گیرد و کاربران را قادر ساخته که در هر زمان و مکانی با سرعت بالا و هزینه کم خدمات موردنیاز مبتنی بر فناوری اطلاعات(IT) خود را انجام دهند. از طرفی تمایل روز افزون به استفاده های پیشرفته از رایانه و اینترنت شرایط را برای ظهور جرایم اینترنتی (سایبری) به وجود آورده است.
آنچه امروزه جرم رایانه ای، جرم اینترنتی، جرم سایبر یا حتی جرم علیه فناوری اطلاعات و ارتباطات نام گرفته است، در واقع همگام با رشد و تکامل فناوری اطلاعات، توسعه یافته و هرروز جلوه های جدیدتر و متنوع تری از آن مشاهده می شود. فناوریهای جدید، فرصت های جدیدی برای مجرمان پدید میآورد و پدید آمدن جرایم مرتبط با فناوری اطلاعات درست مانند پدید آمدن جرایم مرتبط با هر نوع پیشرفت فناوری دیگر است. امروزه افراد بسیار زیادی به اینترنت دسترسی دارند و از طرفی امنیت ناکافی تکنولوژی همراه با طبیعت مجازی آن فرصت مناسبی را در اختیار افراد شرور قرار میدهد تا دست به ارتکاب جرم بزند. بنابراین با رشد روزافزون فناوری اطلاعات و ارائه خدمات جدید الکترونیکی در بستر اینترنت، روز به روز جرائم جدیدتری مشاهده می شود و این مهم نیازمند تحلیل و بررسی و طبقه بندی انواع جرائم اینترنتی و شناساندن جدیدترین آسیب های فضای سایبری است، که خود عاملی برای کاهش وقوع جرایم است.
اما بطور کلی، بدلیل آنکه جرایم اینترنتی صورت گرفته در فضای مجازی از مهمترین انواع جرایم چند سال اخیر تا کنون می باشد می طلبد که افراد، شرکت ها، موسسات دولتی و دیگر استفاده کنندگان از فضای مجازی سیاست های پیشگیرانه مناسب را اتخاذ، که از حملات در امان باشند. در ابتدا لازم است استفاده کنندگان اینترنت و کاربران فضای مجازی انواع جرائم و راههای نفوذ را بشناسند و سپس تدابیر لازم را برای مقابله اتخاذ نمایند. عامل مؤثر در پیشگیری از جرایم اینترنتی در عرصه فضای مجازی اعم از پیشگیری های اجتماعی یا وضعی به روش های گوناگونی فراهم و مساعد است.
در پیشگیری اجتماعی، مقوله ی آموزش بسیار مهم است. آموزش عمومی برای مقابله با انواع کلاه برداری ها، سرقت اطلاعات، جعل و… و در کل آموزش نحوه ی استفاده مناسب و صحیح از رایانه، اینترنت و شبکه های اجتماعی بسیار مؤثر می باشد. از این رو شاید بتوان محور پیشگیری از این جرایم اینترنتی را از جهات مخلف مورد بررسی قرار داد اما در یک رویکرد کلی، همواره آموزش به شهروندان و بررسی وظیفه نهادهای مختلف و تعامل آنها با همدیگر به عنوان ابزار پیشگیرانه مهم و با اهمیت بوده است و در طرف دیگر می توان جدیدترین روش های پیشگیری را در رویکرد وضعی و بحث تقویت فنی و امنیتی سامانهها و ابزارهای رایانهای و اینترنتی مورد استفاده، مورد تحلیل و بررسی قرار داد. اما در نهایت آنچه که مهم است اتخاد سیاست و راهکار مناسب پیشگیرانه در تحقق بخشیدن به شعار مهم و موثر “پیشگیری بهتر از درمان است”.
فهرست مطالب جرایم اینترنتی
بیان مسئله جرایم اینترنتی
اهمیت و ضرورت برگزاری جرایم اینترنتی
اهداف تحقیق جرایم اینترنتی
نوع و بازه زمانی تحقیق
مدتاجرای طرح به ماه
محیط کاربری
گزاره های تحقیق
سوال یا سوالات اصلی:
سوالات فرعی:
فرضیه ها (در صورت لزوم):
معرفی متغیرها:
متغیرهای مستقل و تعریف عملیاتی آنها:
متغیرهای وابسته و تعریف عملیاتی آنها:
سایر متغیر ها:
پیشینه تحقیق در رابطه با جرایم اینترنتی
مبانی نظری تحقیق (تئوری های مبنای طرح):
روش تحقیق:
جامعه آماری و حجم نمونه:
روش نمونه گیری:
روش جمع آوری اطلاعات:
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
مهمترین منابع مورد استفاده در این پژوهش
سازماندهی و زمانبندی مراحل انجام تحقیق
پرپوزال بررسی ارائه راهکارهای مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم در جرایم اینترنتی با ۱۳ صفحه به صورت فایل word و مناسب منبع دهی و استفاده در پژوهش های دانشگاهی می باشد.